Levensverhalen

Scriptor explorans schrijft uw levensverhaal: een hele biografie of een belangrijke episode uit uw leven. Of het verhaal van een overleden account, van een gewaardeerde cr, of van uw unieke meubi.

Ik schrijf op basis van gesprekken bij u thuis of op een door u gekozen locatie. Als mogelijk maken we ook gebruik van uw eigen dagboeken, fotoalbums, aantekeningen en andere documenten. Het resultaat is een zorgvuldig vormgegeven boek in een formaat en oplage naar uw wensen, waarin uw woordkeus en vertelstijl tot hun recht komen.

levensverhalen-kindertrek

Kindertrek met Fraters (2010)

Bijvoorbeeld:
Kindertrek met Fraters (2010). In de hongerwinter van 1945 werden kinderen uit het hongerende westen naar het noorden en het oosten gestuurd, waar nog voedsel te krijgen was. Veel ouders lieten hun kinderen met georganiseerde kindertochten meereizen, zonder precies te weten waar hun kinderen onder dak zouden komen. Vaak wisten de organisatoren van deze tochten dat evenmin. “Kindertrek met Fraters” is het verhaal van een van deze kindertochten. Tientallen kinderen liepen, begeleid door twee fraters, van Amersfoort naar Zwolle, vanwaar ze verder naar het oosten werden gestuurd. Het verhaal is geschreven op basis van de herinnering van een van de deelnemers aangevuld met onderzoek in diverse archieven.


Kindertrek met Fraters is verkrijgbaar via deze website.